Bryllup

Gamle+Museet+design+element.png
Gamle+Museet+selskap+konferanse+scene+gjester+gjester2.png

Inntil 600 gjester
Fleksibelt lokale

Gamle+Museet+selskap+konferanse+scene+prosjektledelse.png

Prosjektleder
Vi hjelper deg fra A til Å

Gamle+Museet+selskap+konferanse+scene+drikkevarer1.png

Drikkeservering
Vi har alle rettigheter

Gamle+Museet+selskap+konferanse+scene+gjester+utstyr.png

Lyd- og lysutstyr
Toppmoderne utstyr

 
Gamle+Museet+Selskap,+konferanse,+messe+hovedsal.jpg

Hovedsal 390 m2
400 sittende

Gamle+Museet+Selskapslokaler+og+konferanse,+big+time.jpg

Big Time Scene 160 m2
120 sittende

Gamle+Museet+selskapslokaler,+konferanse+Mingleområdet.jpg

Mingleområdet 240 m2
280 stående / 70 sittende

Gamle+Museet+selskapslokale,+konferanse,+messe+møterom+kapasitet.jpg

Møterom 80 m2
50 sittende

 

Stilfulle lokaler til bryllup sentralt i Oslo

Ønsker du å feire din spesielle dag i usjenerte lokaler sentralt i Oslo? Gamle Museet er det perfekte lokalet for et bybryllup med god takhøyde og romslig plass som gjør at man får en unik ramme rundt den store dagen. Det er mange muligheter for pynting av lokalet og ulike bordsettinger, og vi kan tilpasse lyssettingen slik dere ønsker.

Bryllup med skreddersydd opplegg

Vi samarbeider med bryllupsplanleggere, designere, vin- og matleverandører for å kunne tilby deg drømmebryllupet. På Gamle Museet får du et skreddersydd opplegg slik at dagen blir akkurat slik dere ser for dere. Du får en dedikert kontaktperson som hjelper deg med hele prosessen fra A til Å. Vi gir oss ikke før du er fornøyd, og gir alt for å finne de beste løsningene for deres bryllup. Kontakt oss for å komme på befaring eller hvis dere ønsker å leie vårt lokale til deres bryllup. 

Vielse og bryllupsfest på samme sted

En av fordelene med Gamle Museets bryllupslokaler er at her kan vi tilby et utradisjonelt bryllup med både vielse og bryllupsfest på samme sted. Lokalet deles inn i ulike saler, og det er derfor veldig fint å planlegge vielsen i en av salene og bryllupsmiddagen i en annen sal. Etter festmiddagen kan selskapet returnere til samme sal for dans og underholdning. Vi rigger om salene uten å forstyrre bryllupet, og gjestene slipper å forflytte seg fra ett sted til et annet. Dette er særlig praktisk hvis man har gjester som kommer utenbysfra. De fleste som gjester et bryllup ønsker uansett å la bilen stå, og setter pris på at de slipper å kjøre kollektivt i finstasen.

Vi kan tilpasse det meste etter deres behov, uansett om det er et stort eller lite, intimt bryllup. Dere leier lokalet eksklusivt, og får tilgang til alle saler og rom ved behov. Ønsker dere underholdning utpå kvelden, har vi en scene og god plass til dansegulv. Denne delen av lokalet kan skjermes, slik at lyden ikke blir for høy for de gjestene som ønsker å sitte og prate. Gamle Museet har mange kontakter, og kan bistå med å finne den riktige underholdningen for deres selskap.

Smakfull bryllupsmeny

Vi tilbyr både treretters selskapsmenyer og enklere mat, som for eksempel tapas. Det er også mulig å sette sammen deres egen meny. Vi er fleksible, og tilrettelegger opplegget etter deres preferanser. Det er tross alt dere som skal gifte dere, og det er viktig for oss at dere sitter igjen med en god følelse. På Gamle Museet tilbyr vi for eksempel prøvesmaking av bryllupsmenyen. Dette for at dere skal føle dere helt sikre på at maten blir etter deres smak. Kontakt oss gjerne for å bestille prøvesmaking eller diskutere menyen før dere bestemmer dere. 

Vi pynter bryllupslokalet etter deres preferanser og ønsker.

Vi pynter bryllupslokalet etter deres preferanser og ønsker.

Planlegge det perfekte bryllup

Det er mye som skal på plass når man planlegger et bryllup, mange detaljer som er viktige for bruden og brudgommen. Ettersom vi leier ut vårt bryllupslokale til både store og små bryllupsfester, har vi endel erfaring som er verdifull å ta med seg. Vi ser også de ulike løsningene som brudeparene velger for sitt bryllup, og kan gi dere noen tips og råd på veien. Derfor har vi laget en liten sjekkliste med de viktigste tingene som dere bør huske på for at bryllupet skal bli til slik dere har drømt om.

Tips til det perfekte bryllup

Bryllup er en stor begivenhet og et arrangement de aller fleste har høye forventninger til. Å arrangere bryllup kan lage mye hodebry og stress for brudeparet. Det er mange brikker som skal på plass, og mange hensyn å ta. 

Hvordan en bryllupsfest gjennomføres, avhenger mye av antall gjester og hva slags selskap brudeparet ser for seg. Det er lurt å gjøre litt research før bryllupet. Det er mange gode råd å finne på nettet i starten av planleggingsfasen, og det er aldri dumt å være tidlig ute. Ta en titt på bryllupslokaler, undersøk muligheter for underholdning, sett opp et budsjett, sett opp en gjesteliste og så videre. Ved å kartlegge slike ting, vil det være enklere å bestemme seg hvordan bryllupsfesten skal gjennomføres i etterkant. Her er noen punkter man bør tenke gjennom i forbindelse med planleggingen og gjennomføringen av bryllupet:

  • Valg av bryllupslokale

  • Valg av kirke

  • Brudekjole, hår og sminke

  • Valg av bryllupsmeny

  • Dekorasjoner og blomster

  • Bordsetning og oppsett av taler

  • Underholdning

Velg riktig lokale til ditt bryllup

Et brudepar kan velge mellom å leie et bryllupslokale med servering, ansatte og hele pakken eller de kan velge å leie et lokale hvor de selv sørger for mat, drikke og alt det som hører til i en bryllupsfest. Fordelen med å leie et bryllupslokale som står for alt er at det blir mindre å tenke på selv. Brudeparet kan da konsentrere seg om å ta valg ut fra de forslagene de får. Man kan få hjelp til det aller meste og vil ha et nett av kompetente mennesker som har gjennomført bryllupsfester mange ganger. Da vil brudeparet også nyte godt av hjelp fra løsningsorienterte mennesker dersom noe uforutsett plutselig dukker opp. Og de fleste som har vært med på å arrangere et bryllup vet at det som regel dukker opp et eller annet på veien.

Dersom brudeparet ønsker å ordne det meste selv er det i hvert fall viktig å undersøke hva som følger med når man leier lokalet. Har stedet nok servise, dekketøy, bord og stoler? Hva må man ta med selv? Er det nok plass til lagring av mat? Er det plass til å tilberede den menyen brudeparet ønsker? 

Det er mange bryllupslokaler i Oslo, og mulighetene er mange. Det aller viktigste er planlegging og research før bryllupslokalet velges. Dersom brudeparet må leie inn mye ekstra for å gjennomføre sitt drømmebryllup, er det ikke sikkert det lønner seg å organisere alt selv, om en regner både tid og penger. Dette må brudeparet regne på og ta stilling til tidlig i planleggingen.

Valg av kirke til bryllupet

Vanligvis velger brudeparet en kirke som en av dem eller begge har en tilknytning til. Kanskje bruden er døpt der? Eller foreldrene til brudgommen giftet seg i samme kirke? I noen kirker må brudeparet være tidlig ute for å få vielse på ønsket dato. Dette lønner det seg å sjekke med en gang man har bestemt seg for å gifte seg. Kirkens beliggenhet er også en viktig faktor. Er det kort vei mellom kirke og bryllupslokalet? Er det enkelt å finne frem for de gjestene som ikke er kjent i området? Noen brudepar organiserer skyss i tilfelle gjestene ikke har bil. 

Dersom det er flere brudepar som gifter seg i løpet av samme dag kan det være en idé for brudeparet å undersøke muligheten for å spleise på blomsterdekorasjoner til kirken.  

Brudekjole, hår og sminke 

Valg av brudekjole er en stor begivenhet for en kommende brud. Det kan være en lang og vanskelig prosess eller det kan gå veldig fort. Det kan lønne seg å undersøke litt på nettet før turen går ut i brudesalongene. Bruden kan få noen tips om hvilken fasong, fargetone og stoff hun ønsker. 

Det er også greit å ha sett seg ut hvilket prisnivå kjolen bør ligge på. Dersom bruden har en oversikt over dette i forkant, er de ansatte i brudesalongene meget behjelpelige med å finne gode alternativer å velge mellom. Det er alltid lurt å benytte seg av den ekspertisen en får tilgang til.

Brudgommen har gjerne på seg smoking, sjakett eller dress. Det viktigste er størrelse, passform og fargetoner. Brudgommens antrekk skal stå i stil med brudens. 

Bruden kan få ordnet hår og sminke som passer til kjolen hos en frisør. Det er lurt for bruden å ha en idé om hva slags stil hun ønsker. Så er det enklere å bli enige om hår og sminke. Ofte har bruden en forestilling om et tema (farger, stiler osv.) som skal gå igjen i hele bryllupet. Brudebuketten gjenspeiles ofte i frisyren med f.eks. en enkelt blomst i håret.  

Valg av bryllupsmeny

Meny på den store bryllupsdagen er også et av de store valgene brudeparet må finne ut av. Dersom brudeparet leier et lokale som tilbyr matservering, vil valget hovedsakelig bestå i å plukke ut fra et utvalg som presenteres for dem. Dersom brudeparet skal sørge for mat selv, må de leie inn catering, kokk(er) og servitører for anledningen. 

Cateringselskapet vil hjelpe deg med hvor mye mat og hvor mange servitører og kokker du vil trenge i forhold til antall gjester. Det vanligste er en treretter med forrett, hovedrett og dessert. Veldig mange velger å servere hovedretten i to omganger. Dette for å være sikker på at alle gjestene får nok mat. Cateringselskapet eller kokken kan hjelpe med å velge vin/drikke til maten. Det er viktig å ikke glemme alkoholfrie alternativer. Både lokaler som serverer mat og cateringselskaper tilrettelegger i henhold til allergier og dietter.  

Dekorasjoner og blomster til bryllupet

Et godt tips ved valg av blomster til bryllupet, er å ta utgangspunkt i brudebuketten. Det gir et helhetlig uttrykk dersom brudeparet velger samme type blomster og fargenyanse på alle blomsterdekorasjonene. Blomsterdekorasjoner brukes gjerne både i kirken, rundt i lokalet og på bordene. 

Blomsterdekoratører hos blomsterforhandlere sitter med masse kunnskap og erfaring når det kommer til valg av blomster. Det kan være lurt å hente inspirasjon fra andre bryllup på nettet og se hvordan bord og bryllupslokaler har blitt dekorert. Det finnes mange kombinasjoner og varianter av lys og annen bordpynt sammen med blomstene, så her gjelder det å finne en stil etter brudeparets smak.

Bordsetning og oppsett av taler i et bryllup

Å sette opp bordkart før et bryllup kan være en vanskelig kabal. Brudeparet bør tenke gjennom om de ønsker å mikse folk – slik at gjester som ikke snakker sammen så ofte kan bli kjent – eller de kan gjøre det trygt og sette gjester som kjenner hverandre sammen. Hvilken løsning som velges når det kommer til bordoppsett (rundbord, hestesko, e-bord osv.), kommer også an på lokalet. Hva er det plass til? Hva ser finest ut? Hvilken atmosfære ønsker brudeparet å skape? 

Brudeparet må velge en toastmaster som skal styre middagen i bryllupet. Det er viktig at noen holder styr på talene, og setter sammen en talerliste som passer med matserveringen. Hvem skal holde tale, i hvilken rekkefølge og hvor mange taler på en gang? Dette kan brudeparet og toastmasteren planlegge sammen i forkant. Så kan toastmaster planlegge sammen med bryllupslokalet, slik at alle sitter med en oversikt og kjøreplan. På den ene siden er det lurt å gi gjestene litt pusterom mellom talene, samtidig som man må holde tidsskjema i forhold til serveringen slik at f.eks. ikke maten blir kald. 

Underholdning til bryllupet

Noen brudepar ønsker underholdning i sitt bryllup. Det kan være musikalske innslag ved å for eksempel leie inn et band. Forhør deg med bryllupslokalet hvilke muligheter som finnes. Det er viktig å vite at det er mulig å få på plass alt av utstyr, og at brudeparet vet hvem som sørger for lyd, lys osv. En del lokaler har også gode samarbeidsavtaler med underholdningsfirmaer, og kan bistå med å finne riktig underholdning til ditt bryllup.

Vi hjelper deg med å planlegge ditt drømmebryllup

Synes du det er overveldende å planlegge bryllup? Vi har lang erfaring med store selskaper og bryllup, og vet hva som skal til for at du skal få en magisk dag. Hos oss kan du slappe av og vite at planleggingen er i gode hender. Du får én kontaktperson å forholde deg til, som jobber dedikert med ditt bryllup. På den måten kan du fokusere på det som virkelig gjelder; å feire kjærligheten med alle dine kjære. Kontakt oss for en uforpliktende samtale eller for å se på våre bryllupslokaler.