Julebord aktiviteter

I Norge har vi lange tradisjoner for julebord. Så langt tilbake som i middelalderen hadde man såkalte julebord, men den gangen handlet det om å la maten stå framme i julen slik at fattige og omstreifere kunne forsyne seg. I dag har julebordet fått et ganske annet innhold. Vi forbinder som regel julebord med firmaets årlige julefest, men egentlig er et julebord et hvilket som helst bord dekket til jul. 

Morsomme aktiviteter til julebordet

Det er mange måter å arrangere julebord på. Kanskje du vil overraske dine ansatte med en annerledes og spennende aktivitet, eller har dere nedsatt en festkomité til å stå for underholdningsinnslagene? Her kommer noen tips til hva man finne på av underholdning på julebordet, som leker og morsomme aktiviteter. 

For å virkelig skape en «icebreaker» på julebordet, er leker og aktiviteter noe som bidrar til å involvere alle de ansatte og sette stemningen for festen. Ett eksempel er stolleken i ulike varianter, en annen morsom lek er at alle skriver noe om seg selv som de andre ikke vet, og legger deretter lappen i en hatt. Deretter skal man gjette hvem som skrev hva. Slik blir man bedre kjent med hverandre også! For å lykkes med underholdningen på julebordet, bør man finne på noe passer for alle. Mens noen foretrekker å skape moro med egenproduserte innslag, vil andre ønske å leie inn en artist eller komiker som underholdning til julebordet. Dersom man leier inn en komiker, kan man dessuten la vedkommende fungere som toastmaster og involvere de ansatte i underholdningen. Julebord med julenisse er en tradisjonell gjenganger. Gjør gjerne noe spesielt ut av julenisseinnslaget; la ham for eksempel være en forkledd artist som ingen hadde ventet seg. 

Lag en quiz om de ansatte

Julebord med underholdning kan være så mangt. Det kan for eksempel være å se et danseshow, men det går også an å arrangere en dansekonkurranse som «Skal vi danse»! Livemusikk på julebordet er uansett alltid vellykket som underholdning, i likhet med en quiz som du kan dele ut til gjestene ved ankomst. Ønsker du en interaktiv quiz, kan Kahoot.it være et alternativ. Mange liker dette spillet, og det pleier å være et populært innslag på både julebord og konferanser. Lag for eksempel spørsmål om de ansatte, og se hvor godt dere kjenner hverandre! Julebordsquizen kan også være av det mer avanserte slaget med spørsmål om alle slags temaer. Det er en fin anledning til å skape samarbeid og god stemning. 

Aktiviteter med fart og spenning

Dersom du har ansatte med konkurranseinstinkt, vil de antagelig sette pris på både aktiviteter og leker til julebordet. Hva med å ta med dine medarbeidere med på paintball, skyting eller rally som en annerledes start på julebordet? Det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan finne på av julebordsaktiviteter, men å finne passende leker til julebordet krever at du kjenner dine medarbeidere godt. Som underholdning til julebordet kan man også leie et såkalt «escape room» der alle deltakerne blir låst inne i et rom og må jobbe med ulike løsninger for å finne veien ut. Det er et spennende spill som setter adrenalinet i gang og vil gi en skikkelig pangstart på festen! Skal du arrangere julebord i Oslo er dette et alternativ man bør vurdere, før selskapet kan dra til et egnet lokale og starte julebordfesten.

Et julebord utenom det vanlige?

Ønsker du et julebord utenom det vanlige, kan du ta med dine medarbeidere ut i naturen. Lei en stor lavvo der det serveres både mat og drikke! Ingenting er vel finere enn å komme sammen i hyggelig lag rundt et knitrende bål med en god gryte og noe varmt i koppen. Kanefart er også en hyggelig aktivitet å starte julebordet med. Å kjøre med hest og slede i vintermørket vil garantert sette gjestene i den rette julestemningen. 

For å finne en matchende underholdning til julebordet, kan man for eksempel leie inn en historieforteller som holder alle i ånde med sine magiske fortellinger. Det vil garantert skape en intim og spesiell atmosfære. Men det er også rom for å finne på leker og andre aktiviteter mens man først er ute i det fri. Enkelte utleielokaler, som for eksempel Gamle Museet, er også såpass store og har mulighet til å pynte den ene delen som et uteområde med lavvo og bål (bare husk å ikke tenne det på inne!). Det finnes utallige muligheter til å skape den gode følelsen det er å sitte rundt bålet for eksempel. 

Ølsmaking eller malerkurs

En kjent og kjær aktivitet til julebordet er å gå på bowling før middagen. Det setter fart på konkurranseinstinktet og er en fin måte å starte festen på. Et annet alternativ er å gå på ølsmaking i hyggelige lokaler der man kan smake på øl av ulike slag. Vil man utfolde seg med en kreativ aktivitet som del av julebordet, kan man delta på et malerkurs med vinservering til! Det vil gi en annerledes opplevelse for dere som gruppe. 

Skap gode minner 

Når folk blir aktivt involvert, løftes stemningen og gode minner skapes. Disse bør foreviges. Et julebord betyr mye for de ansatte, og bilder fra festen er med på å gi en kollektiv hukommelse. I dag tar folk mobilen med på julebordet for å ta bilder, men det er sjelden at alle blir foreviget, og det er sjelden kvaliteten blir som man ønsker. Så hvorfor ikke leie en fotograf som sørger for profesjonelle bilder til julebordet? Da er det større sjanse for at de fleste tar seg godt ut, og at alle blir fornøyde. Er du hobbyfotograf og ønsker selv å stå for bildene til julebordet, så husk å gå aktivt inn for å få med hver og en. Send bildene rundt og få dem godkjent før du lager en herlig og minnerik kollasj av alle de gode øyeblikkene. Da gjenstår det bare å ønske lykke til med julebordet! 

Reserver Gamle Museet til julebordet

Gamle Museet har selskapslokaler som er perfekt for bedriftens julebord. Våre prosjektledere jobber dedikert med hvert arrangement, og bistår deg i hele prosessen – fra A til Å. Vi blir ikke fornøyd før du er fornøyd, og tilbyr skreddersydde løsninger helt etter dine ønsker og behov. La oss gjøre jobben, og kos deg med et minnerikt julebord.

Vi hjelper deg med å planlegge julebordet og aktiviteter til festen.

Vi hjelper deg med å planlegge julebordet og aktiviteter til festen.