Selskapslokaler Oslo

 

Valg av selskapslokale

Selskapslokaler i Oslo er attraktivt. Oslo er sydende av liv, kultur og mennesker, og det er stor etterspørsel flotte selskapslokaler i Oslo – uansett om det er til bryllup, firmafest, seminar, kick-off, private tilstelninger eller eventer. 

Det er mange forskjellige selskapslokaler å velge imellom i Oslo, og det finnes lokaler for enhver smak. Oslo er en stor by med pulserende folkeliv, spisesteder og trendy utesteder. Avhengig av selskapets størrelse er det mange ulike muligheter for å finne det perfekte selskapslokale i Oslo sentrum. Er det et større arrangement, er det lurt å velge et selskapslokale med gode fasiliteter og erfaring med den type selskap.   

Noen viktige punkter å huske på ved valg av selskapslokale er:

  • Hva slags selskap skal arrangeres

  • Lokalets beliggenhet

  • Kapasitet og plassmuligheter

  • Lokalets funksjonalitet

  • Lokalets stil 

Vi dekker bord og sørger for at alt er klart når gjestene ankommer selskapslokalet.

Vi dekker bord og sørger for at alt er klart når gjestene ankommer selskapslokalet.

En aperitiff som velkomst samler gjestene til samtale og munter stemning.

En aperitiff som velkomst samler gjestene til samtale og munter stemning.

Spør oss om råd til dekor og pynting av bordene. Vi har lang erfaring, og kan bistå med alle detaljer.

Spør oss om råd til dekor og pynting av bordene. Vi har lang erfaring, og kan bistå med alle detaljer.

Hva slags selskap skal arrangeres?

Hva slags selskap du skal arrangere er avgjørende både for valg av selskapslokale og hvordan selskapet skal planlegges. Behovene er ganske forskjellig ved valg av lokale til bryllup og for eksempel kick-off med jobben. Det vil også være helt forskjellige planleggingsprosesser. Kravene vil ikke nødvendigvis være like høye ved valg av selskapslokale til en firmafest som for et bryllup.

Noen selskapslokaler i Oslo er bedre på enkelte selskapstyper enn andre. Det kan være en fordel å finne selskapslokaler som er vant med flere typer arrangement. Ved planlegging av et selskap er det viktig å ta hensyn til lokalets fasiliteter og muligheter i forhold til antall gjester. Det er også viktig at lokalet kan håndtere forberedelse og servering av mat. Er det for eksempel behov for en scene eller blir det en rolig tilstelning med god mat og drikke? Skal det danses? Er det aktiviteter? Det er lurt å sjekke litt rundt på nettet og heller avtale å ta en titt på de selskapslokalene som faller i smak. Det er også en viktig faktor hva det er mulig å få med i pakken ved leie av selskapslokale. Mange selskapslokaler i Oslo har gode avtaler eller gode tips for eksempel når det kommer til aktiviteter. 

Lokalets beliggenhet

Det kryr av fine selskapslokaler i Oslo – både store og små. Hvor i Oslo ønsker du at selskapslokalet skal ligge? Sentrum, øst eller kanskje vest? I Oslo er mulighetene mange. Hvordan ønsker du å legge til rette for gjestene? Skal de overnatte på hotell eller bor de i nærheten og reiser hjem på kvelden? Trenger du enkel tilgang til kollektivtrafikken eller tog? Kanskje du til og med får gjester fra utlandet som kommer med fly eller båt? Dette er også viktige punkter å tenke over ved valg av selskapslokale. Det er gode tilbud for kollektivtransport over hele Oslo med både busser, trikker, t-baner og tog. Det er du som arrangør som setter rammene.

Mange foretrekker å velge et selskapslokale i Oslo sentrum. En av grunnene til dette er at det er et stort utvalg av selskapslokaler i Oslo sentrum, i tillegg til et stort utvalg av hoteller, severdigheter og et godt kollektivtilbud. Samlet sett gjør dette Oslo sentrum perfekt som sted for selskapet. Gjestene har mulighet til å se seg litt rundt i området før eller etter arrangementet, og de kan velge hotell i gangavstand.

Kapasitet og plassmuligheter

Hvor stort selskapslokale du trenger, avhenger av flere ting: Hvor mange gjester skal du ha i selskapet ditt? Skal de sitte intimt ved et langbord eller er det et bryllup med en korrekt arrangert bordplassering? Trenger du sitteplass og danseplass i samme rom kanskje? Trenger du kanskje et selskapslokale i Oslo med mulighet til å arrangere et mindre, intimt selskap? Endel selskapslokaler har også muligheten for et chambre séparée – et adskilt rom. 

Behovet for plass avhenger av hvor mange gjester som skal delta i selskapet, og om det vil være aktiviteter eller f.eks. musikalske innslag. Hvordan stoler og bord settes opp er avgjørende for hvor luftig og anvendelig lokalet vil bli. Ansatte ved lokalene kjenner godt mulighetene, og er som regel behjelpelige med å finne gode løsninger. Det å rådføre seg med selskapslokalets utleiere vil ta byrden av skuldrene dine i planleggingsprosessen. Utnytt den kompetansen og erfaringen utleier sitter med for å få et best mulig arrangement. Som utleier har man vært med på mange ulike arrangementer og selskaper, og har helt sikkert vært nødt til å håndtere uforutsette situasjoner. Ikke nøl med å benytte deg av denne kunnskapen.

Selskapslokalets funksjonalitet

Hvilke muligheter har du i dette selskapslokalet? Er det muligheter for en scene? Hadde du kanskje tenkt å ha et musikkinnslag eller lignende i løpet av selskapet? Da er både mulighet for scene, oppsett av lyd og lys samt selskapslokalets akustikk viktig. Kan lokalet ommøbleres etter behov? 

Funksjonaliteten på et selskapslokale er avgjørende dersom det er planlagt aktiviteter eller spesielle innslag i løpet av selskapet. Ved servering av mat er det viktig med gode kjøkkenfasiliteter. Dersom du arrangerer et stort selskap, som f.eks. et bryllup, bør kjøkkenet ha god plass. Det vil kanskje også være behov for kjøleskap eller fryser? Ved matservering må det være god plass rundt bordene så det er mulig for servitørene å komme til. De må ha fri tilgang til gjestene og til kjøkkenet. 

Selskapslokalets toalettfasiliteter bør tilsvare antall gjester i selskapet. Det setter en demper på festen om gjestene må bruke mye tid i kø for å kunne benytte toalettet. Om selskapet finner sted på den kaldere siden av året kan det også være lurt å ha tilgang til en garderobe. De fleste steder har også mulighet til å hjelpe til med bemanning av garderoben dersom det er mange gjester.

Selskapslokalets stil

Hva slags stil ønsker du at skal prege selskapet? Dekorasjoner og lyssetting kan selvsagt skape mang et særpreg, men lokalets design, arkitektur og stemning kan være med på å skape den stilen og det uttrykket du ønsker. Som tidligere nevnt, er det ved leie av selskapslokale i Oslo en ekstra bonus med ansatte som har vært med på mange slags arrangementer, og som er behjelpelige med tips til dekorasjoner, lys, lyd osv. 

Ved å benytte seg av hjelp og råd gjennom selskapslokalet, er mulighetene enda større for å kunne skape et helt unikt arrangement. Utleier vil kanskje også ha egne avtaler med leverandører som kjenner lokalet fra før. Det går også an å se på selskapslokalets nettside for å hente inspirasjon. Veldig mange utleiere har nettsider med bilder av lokalet til forskjellige selskap og arrangement.

Selskapslokaler i Oslo med skreddersydde løsninger

Våre selskapslokaler er store, romslige og fleksible med ulike saler. Vi tilbyr skreddersydde løsninger og tilpasser opplegget etter dine ønsker og behov. Hos oss kan du arrangere bankett for inntil 600 personer, og vi har lang og god erfaring med alle typer selskaper. Kontakt oss for en uforpliktende samtale. Vi kartlegger dine behov, og legger opp til en fantastisk og minnerik feiring. Vi har også laget en fin liten oversikt med tips og inspirasjon til deg som skal planlegge et selskap.