Temafest Oslo

 

Inviter til temafest

Hva med å gjøre litt ekstra ut av bursdagsfeiringen eller jobbfesten? En uhøytidelig temafest der man kler seg ut vil garantert sette fart på stemningen! Her er noen tips til hvilke temaer du kan ha, og hvordan du planlegger festen.

Sitter du i festkomiteen på jobb og lurer på hva du skal finne på til årets sommerfest, eller er du leder for en bedrift og har lyst til å arrangere en annerledes fest for dine medarbeidere? En jobbfest trenger nemlig ikke å handle om et tradisjonelt selskap med dans og taler. Det går an å gjøre hyggelige aktiviteter eller reise ut av byen på et event i naturen – eller man kan samle alle til en eventyrlig temafest i Oslo sentrum! En temafest får alle til å løsne på snippen, og er en morsom måte å la folk bli bedre kjent på, derfor er det også en god idé å gå for et tema til for eksempel bursdagsfeiringen. 

Mange grunner til å ha temafest i Oslo

Velger man å ha et tema for festen, har man et godt utgangspunkt når man skal starte planleggingen – både når det gjelder lokale og tilbehør. Hvis temaet er å ha en bestemt farge, kan man la fargen gå igjen i både pynten og klærne – enklere blir det ikke. 

Det er mange fordeler ved å ha temafest i Oslo; her er utvalget av lokaler større, og du finner et stort utvalg av eventbyråer som arrangerer hele festen for deg dersom du ikke har kapasitet selv. I tillegg finnes det mange butikker som selger kostymer og tilbehør til temafester. I Oslo har man rett og slett flere valgmuligheter. Mye kan selvsagt bestilles via nettet, men det er mye morsommere å gå i butikken og prøve en parykk! 

Å planlegge en temafest kan ta noe tid, men hvis man har en idé om hvilket tema man skal ha, kan man også høre med de ulike lokalene om de hjelper til med pynting og annet. Det er mange lokaler som egner seg godt for temafester. I Oslo har man nærhet til både sjø og natur, og særlig om sommeren er det hyggelig å legge festen til et luftig lokale ved vannkanten – om man da ikke har lyst til å ha festen om bord på en båt! Det finnes også flotte lokaler i høyden som gir deg utsikt over Oslo – som for eksempel Stratos. Skal du ha temafest på bursdagen din, går det an å gjøre det rimelig ved å pynte lokalet selv. En annen ting som er fordelaktig når du skal feire en stor dag eller ha en temafest i Oslo, er at man har tilgang på kollektivtrafikk hele døgnet og dermed kan komme seg raskt til festlokalet og hjem igjen.

Slik planlegger du festen!

Når du skal planlegge en temafest i Oslo, lønner det seg å starte med å finne ut hvor mange gjester man vil invitere. Da ser man raskt hvor stort lokale man trenger. Send en forespørsel til flere lokaler samtidig og sammenlign priser for å sikre deg et godt tilbud. Skal du arrangere en temafest i Oslo, bør du være ute i god tid, særlig i sommermånedene. Hvis det er snakk om en temafest på jobben, kan du enten sette sammen en festkomité til å planlegge, eller benytte deg av et eventbyrå. God mat og drikke samt underholdning og musikk er også viktig for å skape en vellykket fest. 

Hvis man har et tema, kan man la både maten, drikken og musikken gjenspeile dette – som for eksempel å ha cowboy-tema med grillmat eller paraplydrinker og blomsterkranser til Hawaii-partyet. Et tema gjør det så mye enklere å velge både beliggenhet og partyeffekter. Et stort og luftig lokale ved sjøen passer for eksempel perfekt til en sjørøverfest! 

Hva gjør utkledning med oss?

Man antar at temafester stammer fra barokkens maskeradeball der man kledde seg i storslåtte kjoler og dresser med en maske foran ansiktet. I dag handler temafest om alt fra hippiefester til gangsterparty. Så hva skjer med oss når vi får på oss et kostyme? Da viser vi frem en annen side av oss, og blir en annen! Hva er vel mer komisk enn en maskulin mann i damekostyme eller voksne damer i hip hop-klær? 

Det er morsomt å se andre sider av de personene man kjenner og omgås i det daglige. Kanskje du alltid har drømt om å tilhøre et annet århundre eller tiår? Nå får du sjansen til å være hvem du vil for en kveld! Nettopp dette er grunnen til at temafester og karneval har vært så populært på tvers av kulturer, aldersgrupper og sosiale lag.

Tips til tema på festen

Hvis man skal ha temafest i Oslo, kan man leie et lokale ved sjøen og ha pirat- eller Hawaii-fest der. I Oslo finnes det også mulighet for å leie båt og ha sjørøverfesten ombord på den. Sommerfest med tropisk tema er populært. Da kan man pynte opp festlokalet med blomsterkranser og badeeffekter, kle seg i bastskjørt, rastaparykk eller hawaiiskjorte og nyte paraplydrinker med fengende danserytmer i bakgrunnen. 

Meksikansk tema har også noe sommerlig over seg. Kjøp en sombrero, ta på en poncho og pynt med pinata og oppblåsbare kaktuser! Cowboy- og indianerfest er også en idé om man velger å ha festen innendørs. Ønsker du å leie et eventbyrå til å ta seg av temafesten? I Oslo finner du flere byråer som arrangerer alt fra Oktoberfester til ABBA-fester, Grease-party og «1001 natt» med orientalsk stemning!  

Hvilket tiår er din favoritt?

Skal man ha en innendørs temafest i Oslo, er det ikke vanskelig å finne et lokale som egner seg. Du kan for eksempel reservere en etasje på en gammel pub, gå for et stilfullt lokale i høyden med utsikt over byen eller velge et spennende lokale i en sjarmerende del av byen eller i lokalmiljøet – alt etter hvor stort selskap du skal ha.

Ønsker du å ha et tema fra et bestemt tiår, for eksempel 50-tallet eller 80-tallet, så trenger ikke tilbehøret være så spesifikt, men kostymene er derimot svært viktige. 

Dersom du planlegger en slik temafest i Oslo, kan du gå i kostymebutikker og høre om de har forslag til effekter og pynt som var typisk for tiåret. Et tiår som går ofte igjen på temafester, er det glade 20-tallet med fjær og glitter. La deg inspirere av «The Great Gatsby» og Charleston-stilen med gangsterkostyme eller kjole med frynser, lange perlekjeder og sigarett-munnstykke til. Den glade jazzmusikken setter selvfølgelig prikken over i-en! 

Eller hva med et 60-tallsparty på bursdagen din, hvis du selv var født i det tiåret? Typisk for 60-tallet var miniskjørt, Beatles-stilen og hippiebevegelsen med fletter, pannebånd og afghanerpels – for ikke å glemme de runde brillene! Hippiestilen fortsatte inn på 70-tallet, men da kom også discoen inn i bildet, så hvorfor ikke gå for et variert tiår som 70-tallet var? Enten man foretrekker den langhårete stilen eller discostilen med afroparykk og platåsko – alt er lov! 

80-tallet er også et tiår som de fleste har et forhold til. Finn fram en gammel, oversized genser fra loftet, kjøp en parykk med hockeysveis og ta på et par leggvarmere så har du stilen! Eller kanskje du vil hedre Madonna med perler, neonfarger og blondehansker? 

Musikk og underholdning til din temafest

Glem uansett ikke musikken når du skal ha temafest! I Oslo kan du leie inn ulike DJ-er som spiller den musikken som passer ditt bestemte tiår. En annen fordel med å ha temafest i Oslo, er ikke bare at kostymebutikkene er flere; her er det også et stort utvalg av Fretex-butikker der du kan hente inspirasjon. Finn et par unike second hand-plagg og sett dem sammen til et kostyme. Ved å handle brukt sparer man i tillegg penger og miljøet! Det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre ut av en temafest. I Oslo ligger alt til rette for å kunne skape en fantastisk fest med uhøytidelig stemning, latter og moro! 

Vi har festlokale i Oslo sentrum

Hos oss blir du godt ivaretatt når du arrangerer temafest i vårt festlokale. Oslo kryr av muligheter til aktiviteter og underholdning både før og under festen, og vi kan være behjelpelige med å skaffe det du måtte trenge. Vi har en profesjonell bookingavdeling med dedikerte prosjektledere som har lang erfaring med å arrangere selskap og events i alle størrelser og varianter. Vi tilbyr skreddersydde løsninger og bistår deg med hele prosessen fra A til Å.

På jakt etter drømmelokalet til din temafest? Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

 
For en skikkelig gjennomført temafest, bør underholdningen også stå i stil med temaet for kvelden.

For en skikkelig gjennomført temafest, bør underholdningen også stå i stil med temaet for kvelden.

Her har vi pyntet lokalet til en fest med tema sommer. Alt fra palmer i rommet til en hengekøye og fuglekvitter bidro til å skape en magisk sommerstemning.

Her har vi pyntet lokalet til en fest med tema sommer. Alt fra palmer i rommet til en hengekøye og fuglekvitter bidro til å skape en magisk sommerstemning.