Bryllupslokaler

Gamle+Museet+design+element.png

Har du planer om å feire bryllup og er på jakt etter et egnet sted å ha selskapet? Her er fem tips til hva du bør se etter ved et bryllupslokale!

Finn riktig bryllupslokale

Bryllup er den viktigste begivenheten i livet for mange, og man vil at den store dagen skal være perfekt på alle måter. Mange foretrekker å ha bryllupsfesten på hjemstedet sitt, da det er her man har familien sin. Dette gjør det ofte praktisk å samle alle. Men har man bodd hele eller deler av livet i for eksempel Oslo, vil man kanskje legge bryllupet hit. Mange flytter inn til hovedstaden for å studere, og bygger nettverk og starter et nytt liv som voksen. Kanskje det var her dere traff hverandre også?  

Det er mange fordeler ved å legge bryllupet til Oslo. For det første er det et stort antall lokaler å velge mellom, og for det andre er det svært mange overnattingsmuligheter for dem som kommer langveis fra. Å feire bryllupet i Oslo gir dessuten gjestene en unik mulighet til å få oppleve hovedstaden og alt den har å by på.

Før du går i gang med å tenke på detaljene til selve bryllupet, bør du være ute i god tid med å sjekke ut hvilke bryllupslokaler som egner seg, særlig hvis du ser for deg et populært bryllupslokale i Oslo sentrum. Det er mange om beinet, og særlig i høysesongen for brylluper. Her får du noen tips om hva du bør se etter for å sikre deg det bryllupslokalet som passer best til ditt bryllup. 

Lag et budsjett 

Før man begynner å se seg om etter et bryllupslokale, er det én ting som bør være på plass, nemlig budsjettet. Det er viktig å vite rammene for hele bryllupet, slik at du vet hva du har å gå på når du begynner å lete blant alle bryllupslokalene som er tilgjengelig. Når du har dannet deg et bilde av økonomien, og ikke minst hva slags type bryllupsfest du ønsker, kan jakten på det perfekte bryllupslokalet starte. 

Det lønner seg å sende forespørsel til flere bryllupslokaler samtidig og se hva de har å tilby, for eksempel hvor mye tar de i leie, og om de eventuelt har pakkeløsninger og så videre. Gå gjerne på befaring og se på lokalene dere vurderer, slik at dere får kjenne litt på følelsen dere får når dere er i bryllupslokalet. På en befaring får man gjerne mulighet til å diskutere litt med utleier hvilke løsninger som kan passe. Innhent priser fra aktuelle bryllupslokaler, og så er det bare å sette seg ned og velge det lokalet dere likte best.

Velg et bryllupslokale etter type fest 

Prisen er en viktig faktor når man vil leie et bryllupslokale, men vel så viktig er det å reflektere over hva slags type fest man ønsker seg. Hvor mange gjester vil dere invitere – og ikke minst hvem vil dere invitere? Bare familie, eller familie og nære venner? Vil dere ha en mer uformell bryllupsfest, eller et formelt der alle kutymer følges? I Oslo er det et mylder av bryllupslokaler – små og store, formelle og uformelle. Kanskje ønsker dere et bryllupslokale dere kan pynte selv? 

Noen ønsker ikke så mye oppstyr rundt selve bryllupet, og velger et lite intimt lokale til feiringen. Er det derimot snakk om et stort, formelt bryllup, kan man gå for et større og luftigere bryllupslokale i Oslo sentrum eller på en herskapelig gård i vakre naturomgivelser. Ønsker dere å ha en formell og høytidelig feiring, eller en fest med løssluppen underholdning og morsomme aktiviteter utendørs? Det er mange ting å ta stilling til når man skal finne et bryllupslokale som passer for anledningen. 

Finn et bryllupslokale i riktig størrelse 

Når man har bestemt seg for hva slags type fest man ønsker å ha, gjenstår det å spørre seg hvor mange gjester man skal invitere, og hvor stort bryllupslokale man trenger. Det kan være lurt å sende ut en liten heads up – en så kalt save-the-date-invitasjon til familie og venner når man starter å planlegge bryllupet. Mange par som skal gifte seg i dag velger å gjøre dette så snart datoen for bryllupet er klar. På den måten blir gjestene informert tidlig om datoen og de kan også planlegge for eksempel reise og overnatting hvis de bor langt unna. 

Man må selvsagt ta høyde for at ikke alle kan delta, men skaff likevel et bryllupslokale som rommer det antallet gjester du håper skal komme. De aller fleste prioriterer et bryllup, og du må ta høyde for at alle takker ja. Et altfor stort bryllupslokale kan gjøre at gjestene «forsvinner» i det og klumper seg sammen i hjørnene, mens et for lite lokale gir en tett og klam følelse. Pass på at det er rom for å bevege seg ut for å ta en luftepause, og gjerne med mulighet for en dans senere på kvelden. Noen bryllupslokaler har tilstøtende saler til selve festsalen, der man kan trekke seg tilbake og slå av en prat med andre gjester, noe som skaper en hyggelig, sosial arena. Når man skal velge seg et passende bryllupslokale, er det uansett lurt å gå på befaring for å danne seg et bilde av hvordan det hele vil se ut og kjenne etter om lokalet har den atmosfæren man ønsker.

Bryllupslokalets beliggenhet

Beliggenheten har også endel å si når man skal velge bryllupslokale. Dersom man ønsker seg et sommerbryllup nær vannet, kan man finne flotte bryllupslokaler langs Oslofjorden som gir en fantastisk ramme rundt bryllupet. Men det kan man kan også finne midt i sentrum av Oslo! Der er det lokaler av alle slag, som for eksempel lune salonger i sjarmerende restauranter med en helt egen atmosfære, eller elegante bryllupslokaler med takterrasse og utsikt over byen og sjøen. 

Utsikt betyr endel for mange, men det burde ikke være avgjørende. Lokalets funksjonaliteter og muligheter bør også telle i valg av bryllupslokale. Til et vinterbryllup er det heller ikke så viktig med stort uteområde, da det er for kaldt å oppholde seg ute i minusgrader. 

Å velge et bryllupslokale i sentrum er også lurt av praktiske grunner. Har man gjester som kommer med fly eller tog til Oslo S, kan de enkelt ta seg til bryllupslokalet herfra, og i sentrum kryr det av hoteller å velge mellom dersom man trenger overnatting. De færreste ønsker å kjøre bil til en slik tilstelning, og bor man i byen, er det ofte kort vei hjem via kollektivtrafikk på kvelds- og nattetid. En annen god grunn til å finne et bryllupslokale i sentrum, er at gjestene dine får anledning til å smake på litt av det som storbyen kan by på av kaféliv, shopping og severdigheter, som operahuset og den nye havnen med spennende arkitektur. Gjester som kommer langveis fra, vil mest sannsynlig utnytte anledninge til å tilbringe flere dager i Oslo.  

Hva kan lokalet bistå med?

Det er mange ting som skal på plass når man skal arrangere et større selskap, derfor lønner det seg å planlegge i god tid før festen. Etter at man har funnet et egnet bryllupslokale, har man meny, pynt og underholdning å ta stilling til. Ved brylluper er det vanlig kan man involvere familie og venner i forberedelsene, men det er også mange som ønsker hjelp fra bryllupsplanleggere. 

I tillegg til valg av bryllupslokale, bør det ordnes med teknikk, kjøreplan for bryllupsmiddagen og annet innhold (underholdning, band osv). Det er lurt å peke seg ut en toastmaster i god tid som kan være med på planleggingen. Og når brudeparet har bestemt seg for meny og oppsett, er det strengt tatt toastmasteren som skal planlegge resten av opplegget rundt middagen.

Det er alltid lurt å forhøre seg med utleier når dere skal planlegge detaljene rundt bryllupsfesten. Mange bryllupslokaler har lang erfaring med brylluper, og kan derfor tilby hjelp til alt fra menyvalg til hvilket bordoppsett som passer for selskapet. I tillegg har de kanskje forslag til underholdning som passer til lokalet. Noen bryllupslokaler skaffer også underholdning via egne kontakter og har nødvendig teknisk utstyr til rådighet, men har de ikke det, kan de sikkert foreslå en leverandør av dette. Et bryllupslokale kan gi tips og råd når det gjelder det meste og dermed sørge for at du får en flott ramme rundt festen.

Bryllupslokale med skreddersydde løsninger

Gamle Museets lokaler er perfekte som bryllupslokaler, spesielt for deg som skal feire bryllup på vinteren. Her er det mulighet til å kombinere vielse og bryllupsfest i samme lokale. Vi gir deg et skreddersydd opplegg helt etter dine ønsker og behov. Kontakt oss for å komme på befaring og ta en uforpliktende samtale.

Gamle Museets bryllupslokaler er fleksible og har mange muligheter. Her er det dekket rundbord til bryllupsgjestene.

Gamle Museets bryllupslokaler er fleksible og har mange muligheter. Her er det dekket rundbord til bryllupsgjestene.