Julebord

Gamle Museet design element.png
Gamle+Museet+selskap+konferanse+scene+gjester+gjester2.png

Inntil 600 gjester
Fleksibelt lokale

Gamle+Museet+selskap+konferanse+scene+prosjektledelse.png

Prosjektleder
Vi hjelper deg fra A til Å

Gamle+Museet+selskap+konferanse+scene+drikkevarer1.png

Drikkeservering
Vi har alle rettigheter

Gamle+Museet+selskap+konferanse+scene+gjester+utstyr.png

Lyd- og lysutstyr
Toppmoderne utstyr

 
Gamle+Museet+Selskap,+konferanse,+messe+hovedsal.jpg

Hovedsal 390 m2
400 sittende

Gamle+Museet+Selskapslokaler+og+konferanse,+big+time.jpg

Big Time Scene 160 m2
120 sittende

Gamle+Museet+Selskapslokaler+og+konferanse,+big+time.jpg

Mingleområdet 240 m2
280 stående / 70 sittende

Gamle+Museet+selskapslokale,+konferanse,+messe+møterom+kapasitet.jpg

Møterom 80 m2
50 sittende

 

Fleksibelt julebordlokale

Skal du arrangere julebord for bedriften? Gamle Museets festlokaler er store og romslige, og ligger attpåtil i gangavstand til Oslo S. Vi har en kapasitet på opptil 500 personer i den største salen, og lokalet leies eksklusivt. Det er mulighet for eget mingleområde og scene med dansegulv dersom du ønsker underholdning til julebordet. 

Når du velger Gamle Museet til ditt julebord, får du et skreddersydd opplegg. Vi kan tilpasse oss etter deres behov, og tilrettelegge opplegget slik dere vil ha det. Vi tilbyr standardpakker med treretters selskapsmeny, men man kan også få en tilpasset meny og sette sammen rettene fra de ulike menyene. 

Ta gjerne kontakt hvis du har noen spesielle ønsker for deres arrangement. Våre prosjektledere er dyktige og erfarne, og kan komme med kreative løsninger. 

Temafest på julebordet

Lokalet er perfekt for et julebord med tema. Rundt omkring i lokalet henger det lerret og projektor som kan brukes til f.eks. video og bildefremvisning. Vi kan også bistå med diverse pynting og dekorering av bord osv. i en spesiell stil. Kom til dekket bord, og gled dere til en morsom julebordsfeiring. 

Konferanse med påfølgende middag

En av fordelene med Gamle Museet er at det kan brukes både som konferanselokale og selskapslokale. Her kan du samle dine kolleger til en fagdag før dere setter dere til dekket bord og nyter en deilig julemiddag. Det er god plass til pauser og mingling mellom fagdelen og firmafesten. Gjestene kan oppholde seg uforstyrret i den ene enden av lokalet, mens vi rigger om til julebord og selskapsmiddag på kvelden.

 
Når du arrangerer julebord på Gamle Museet, pynter vi lokalet slik du ønsker.

Når du arrangerer julebord på Gamle Museet, pynter vi lokalet slik du ønsker.

 

Ulike typer julebord

De aller fleste firmaer holder julebord for de ansatte. Det er forskjellig hvordan julebord legges opp. Firmaer har forskjellig økonomi og antall ansatte. Noen firmaer har strengere retningslinjer i forhold til hva de kan bruke på et julebord, mens andre bruker julebord som en mulighet til å skjemme bort de ansatte etter noter. Det aller viktigste er at gjestene kan hygge seg sammen uansett hva slags opplegg firmaet har lagt opp til. 

Det finnes mange typer julebord:

  • Tradisjonelt julebord

  • Julebord med aktiviteter

  • Julebord med underholdning

  • Julebord med overnatting

  • Temajulebord

Tradisjonelt julebord

Ved et tradisjonelt julebord vil det gjerne bli servert tradisjonell julemat og være dekorert med glitter og lys som gir gjesten julestemning. Da kan man for eksempel reservere plass hos en restaurant eller leie et lokale. Dersom dere er mange vil det være enklest å leie et bevertet lokale hvor man kan velge mat og opplegg som vil bli gjort istand for dere. De aller fleste selskapslokaler har erfaring fra julebord og juleselskaper. Her er det mange gode tips å få. Dersom du ønsker at det skal serveres tradisjonell julemat er det viktig å huske på at det er forskjellige tradisjoner der ute. Et godt tips er å ha en varmmatsbuffet med f.eks. pinnekjøtt, ribbe, medisterkaker og pølser hvor gjestene selv kan velge sin favoritt. Det går også an å ha valgmulighet på menyen hvor gjestene kan velge mellom to-tre tradisjonelle retter. Dersom dere skal på restaurant er det godt mulig dere får en meny dere kan velge fra og at dere må gi beskjed om hvilke retter dere ønsker før dere kommer. Sjekk om noen av gjestene har allergier, er vegetarianere osv. Et godt alternativ for vegetarianere er f.eks. nøttestek. Dersom du er usikker så kan cateringselskapet og kokkene hjelpe deg. 

Julebord med aktiviteter

Det finnes mange muligheter for å ha aktiviteter på julebord. En mulighet er å velge å holde julebordet i et lokale der det også er aktivitetsmuligheter. Julebordsesongen er på vinterstid, så om det er snø kan det f.eks. arrangeres en olympiade med vintersport. Med vintersport i julebordsammenheng menes slikt som akekonkurranse, skiskyting med luftegevær på ballonger, stafett hvor flere deler samme par ski osv. Det kan også legges opp til innendørsaktiviteter da det ikke er godt å vite hvordan været blir. Det er fullt mulig å ta aktivitetene på et sted først for så å møtes til middag etterpå. Det å arrangere lagaktiviteter kan også bidra til teambuilding og et bedre miljø på jobben. Se flere forslag til aktiviteter til julebordet.

Julebord med underholdning

Mange velger også underholdning til festen. Er det et mindre firma kan det være hyggelig å gå på et show, en konsert eller liknende. Om middagen inntas før eller etter underholdningen avhenger av tidspunktet for underholdningen. Dersom dere samles til middag først er det lurt å starte tidlig. Tiden går fort, og det kan bli stressende om alle må kaste i seg maten for å rekke underholdningen. Spises det først kan det være hyggelig å rusle videre til en pub eller noe etterpå om ikke det blir for sent. 

Dersom man leier lokaler for julebordet, kan man også booke underholdning til julebordlokalet. Det er lurt å sjekke med utleier i forkant, slik at man velger riktig julebordlokale i forhold til opplegget man ønsker å ha. Det er utrolig mye å velge i. Noen eksempler på underholdning er standup, annen type humorinnslag, musikalske innslag, skjult teater eller diktopplesning. Dersom det er ønske om å riste på rockefoten etter maten kan man leie inn DJ, trubadur, band, eller orkester. Husk også på å leie inn fagfolk for lys, lyd og opp-/nedrigg av scene. Noen steder kan dette ordnes som en pakkeløsning.

Julebord med overnatting

Noen velger å gjøre mer ut av julebordet og inkludere overnatting. Dersom julebordet holdes på et hotell med overnatting kan også gjestene møtes til frokost før de drar hver til sitt neste morgen. Det er også mange forskjellige typer mennesker i et firma, og om alle har overnatting så kan hver enkelt selv velge hvor lenge de orker å være med på julebordet. Noen holder ut lenger enn andre. 

En annen mulighet for julebord med overnatting er julebordcruise. Det vil skape en annen atmosfære å ta julebordet om bord i en båt. Det er flere båtmuligheter fra Oslo, for eksempel går det båt til både Kiel, København og Frederikshavn. Det går også an å leie hytter og reise til fjells. Er det snø og skimuligheter er det fint om det finnes muligheter for både slalåm og langrenn. Det å gi hyttefølelsen på julebordet kan skape en avslappet og koselig stemning.

Temajulebord

Å ha et tema for julebordet kan være både morsomt og underholdende. Det blir en helt egen stemning dersom temaet gjennomføres til fingerspissene. Tilpass dekorasjon, meny og musikk til temaet. Gjestene kan også kle seg ut, så lenge det også er rom for å la være da ikke alle er komfortable med å kle seg ut. 

Det er utallige temaer å velge mellom. Det går an å velge et årstall, som f.eks. 80-tallet. Det går også an å velge tema basert på land eller kultur, som f.eks. asiatisk tema. Dersom man leier lokale til julebordet, kan man som regel få hjelp til å dekorere og legge til rette for en helhetlig stemning. 

Mange selskapslokaler har arrangert temafester før. Dersom du føler deg tom for ideer så er det ikke umulig at utleier har noen tidligere erfaringer på lur som kan gi deg det perfekte tema. Hva med å lage en temabasert goodiebag til gjestene? Om temaet er 80-tallet kan du legge oppi f.eks. godlukt fra Date, tyggegummien Bugg, bladet TOPP, en kassett eller noen klistremerker med gamle klesmerker som Pocolino eller Ball. Det er utrolig hva det er mulig å få tak i. Det er ikke nødvendig å gjøre det vanskelig for seg selv, men om du gjør research er det utrolig hva som finnes der ute. Det går også an å dekorere med temabaserte ting på bordene. Dersom det er noe spiselig kan det stå på bordene og rundt om i lokalet. Det viktigste for et temajulebord er at det er en rød tråd allerede fra invitasjonen. Det å skape et helhetlig arrangement vil gjøre temajulebordet til en uforglemmelig kveld.

Skal du arrangere julebord i Oslo? Kom innom på befaring, eller kontakt oss for en uforpliktende samtale.