Bryllupslokaler Oslo

Gamle+Museet+design+element.png
 

Det er ingen enkel sak å planlegge til bryllup. Man er full av forventninger og har gjerne sett for seg hvordan den store dagen skal bli. Her er noen tips til hva du bør tenke på i valg av bryllupslokale.

Viktig å tenke på i jakten på bryllupslokale

Mye skal på plass og brudeparet må tidlig i gang med planleggingen av et bryllup. Selv om det er et stort utvalg av bryllupslokaler på Østlandet, er det mange om beinet. De fleste brudepar booker lokaler tidlig, så her er det bare å komme igang med å finne drømmelokalet så fort som mulig. 

Det er lurt å undersøke grundig i forkant og kanskje forhøre seg rundt med bekjente om noen har tips og erfaringer når det kommer til lokale. Ved leie av bryllupslokaler på Østlandet vil du snart se at det er et bredt utvalg og mange muligheter. Det er forskjellige naturomgivelser og gode fremkomstmuligheter ved de fleste steder. Med flere flyplasser og togstasjoner sentralt plassert på Østlandet, er mulighetene for å komme langveisfra også til stede.

 Valg av bryllupslokale på Østlandet avhenger av flere faktorer:

  • Tidspunkt for bryllup

  • Antall gjester

  • Underholdning

  • Valg av mat

  • Dekorasjoner

Å sette en dato for bryllupet

De aller fleste gifter seg om sommeren. Sommerbryllup blir gjerne lagt til idylliske lokaler hvor det er gode muligheter for å være utendørs. Om det er et lokale med en stor hage, med utsikt over sjøen eller en takterrasse. Dersom været er bra, vil det å ha tilgang til en uteplass være en ekstra bonus. På Østlandet er det muligheter for bonderomantiske omgivelser, sjøutsikt og urbane bylokaler. Alt avhenger av smak og behag.

Ved vinterbryllup er det viktig å leie lokale et sted hvor det ryddes snø dersom det det blir snøvær. Dette for å sikre at gjestene kommer frem. Når man skal arrangere vinterbryllup er man ikke like avhengig av idylliske omgivelser, men også her er det mulig å velge mellom bonderomantiske omgivelser, flotte innendørs lokaler eller urbane lokaler. Heldigvis er det et stort utvalg av bryllupslokaler på Østlandet som egner seg også til vinteren. Brudeparet kan f.eks. ankomme bryllupslokalene med kanefart og pynte med fakler. Ved vinterbryllup er også sjansene større for å få booket drømmelokalet selv om man er litt sent ute.

 
 

Antall gjester

Før dere går i gang med å lete etter det perfekte bryllupslokalet på Østlandet, bør dere ha en oversikt over hvor mange gjester dere ønsker å invitere. Lokalet må kunne romme alle gjestene, og ha plass til at alle sitter til bords og spiser med grei plass til armer og ben. Det kan være veldig risikabelt å leie et lokale til et visst antall for så å øke antallet. Det kan fort bli trangt og ukomfortabelt rundt bordet, eller man kan risikere at utleier sier nei av hensyn til brannforskrifter o.l. Ved valg av bryllupslokale bør det også være toalettfasiliteter som er dimensjonert for antallet gjester, samt garderobemuligheter. Det er kjedelig å måtte stå i lange køer fordi det er få toaletter og mange gjester.

Underholdning til bryllupet

Planlegger dere underholdning utover et musikkanlegg, bør dere undersøke at dette er mulig å gjennomføre ved valg av bryllupslokale. Østlandet kryr av flotte bryllupslokaler, men vær obs på hvilke tekniske muligheter de tilbyr. Noen velger for eksempel å leie inn et band eller en artist for kvelden, og da er det viktig at det kan rigges til med scene, lys og lyd. Snakk med utleier om dette på forhånd, som regel har de en liste med det tekniske utstyret som er tilgjengelig i lokalet og kan veilede dere til å finne den rette underholdningen. 

Det siste et brudepar trenger er å måtte løpe rundt for å finne fagfolk som kan hjelpe til med lys og lyd. Dette har gjerne utleier folk til, enten egne ansatte eller et firma de har avtaler med. Det aller viktigste er å være tidlig ute så det er mulig å få alle bitene på plass i god tid. De fleste brudepar er stresset nok over selve begivenheten som det er.

Valg av bryllupsmat

Ved valg av mat finnes det mange muligheter. Buffet, tre-retters, grillbuffet osv. Ta en prat med de aktuelle utleielokalene og forhør dere hvilke muligheter de tilbyr. Ønsker dere å lage maten selv? I så fall er det viktig å finne et bryllupslokale på Østlandet som har kjøkken av riktig størrelse, og som har plass til å oppbevare all maten og utstyret dere trenger. De ulike bryllupslokalene på Østlandet har mange ulike fasiliteter og muligheter; noen tilbyr kun catering mens andre har kjøkkenfasiliteter og egne kokker på huset som tilbereder bryllupsmaten. 

Ønsker dere tapas eller buffet, er det viktig å undersøke de ulike bryllupslokalene på Østlandet. Da vil det nemlig være behov for plass til å sette frem maten, og mulighet for å ha varmeelementer til varmmat. En buffet trenger god plass i matsalen. Dersom noe mat skal oppbevares så må det også være kjøleplass og benkeplass til å kunne oppbevare maten forsvarlig. Ved tre-retters må det være mulig å forberede dette på kjøkkenet. Lokalet må også ha god plass slik at servitørene kommer greit frem til alle gjestene med maten. Alt dette er det mange bryllupslokaler på Østlandet som tilbyr. Dere velger rett og slett et lokale etter deres behov, som kan gi dere drømmebryllupet deres.

Pynte bryllupslokalet

Lokalet skal gjerne pyntes med blomsterdekorasjoner og annen pynt. Ved leie av bryllupslokaler på Østlandet vil det hos flere utleiere være mulig å få til gode avtaler med f.eks. blomsterdekoratør og leverandører av annen pynt.

Det er ikke bare pynten som skal på plass. Bordene skal gjerne ha hvite duker, kanskje lysestaker eller annen dekorasjon og bestikk og glass bør matche. Sjekk med lokalet hva de har tilgjengelig, og hva dere ev. må fikse selv. Noen steder må dette leies inn, mens andre lokaler har dette tilgjengelig som en del av hele pakken. Dersom brudeparet har egen blomsterdekorasjon i kirken, kan dette tas med til lokalet og brukes der til å pynte opp når seremonien er ferdig.

Flotte bryllupslokaler i Oslo sentrum

På jakt etter et bryllupslokale på Østlandet? Hvorfor ikke velge et som ligger i Oslo sentrum? Å arrangere drømmebryllupet krever god planlegging. Vi har profesjonelle prosjektledere med bred erfaring fra alle typer arrangement på Gamle Museet. Vi tilbyr skreddersydde løsninger som tilpasses dine ønsker og behov. Bryllupet ditt er i trygge hender når du leier vårt bryllupslokale. Du får en kontaktperson å forholde deg til som jobber dedikert med å planlegge ditt bryllup fra A til Å. Kontakt oss for en uforpliktende samtale, og kom gjerne på visning av lokalene.