Bryllupsplanlegging

Gamle+Museet+design+element.png
 

Planlegge det perfekte bryllup

Det er mye som skal på plass når man planlegger et bryllup, mange detaljer som er viktige for bruden og brudgommen. Her er vår lille bryllupsplanlegger – en sjekkliste med noen av de viktigste tingene man bør huske på for at bryllupsdagen skal bli perfekt. Lurer du på noe? Det er bare å ta kontakt med oss hvis du har noen spørsmål til din bryllupsplanlegging.

6 tips til bryllupsplanleggingen

  • Tid og sted for vielse

  • Bryllupslokale

  • Pynting og dekorasjoner

  • Bordplassering bryllup

  • Menyvalg

  • Underholdning

Velg tid og sted for vielsen

Det første som bør på plass er dato for selve vielsen. Vil dere gifte dere i en kirke eller borgerlig, og når tilbys vielse? Dette er spørsmål dere bør tenke grundig gjennom, og sammen bli enige om. Mange velger en dato langt frem i tid, ofte et år i forveien, for å ha god tid til bryllupsplanleggingen og mulighet til å finne riktig bryllupslokale. Så snart dere har kommet frem til en dato, kan dere gå i gang med jakten på det perfekte bryllupslokalet.

Finn et lokale til bryllupet

Når et brudepar planlegger bryllup og er på jakt etter et bryllupslokale, er det noen faktorer som spiller inn – som f.eks. størrelse, innredning, tilgjengelighet osv. Men i bunn og grunn handler det om magefølelsen – hva sier den når dere kommer inn i et lokale? Titt gjerne på flere lokaler, slik at dere kan danne dere et bilde av hva dere ser etter og hva de forskjellige utleielokalene kan tilby. Til syvende og sist er det magefølelsen som avgjør hvilket lokale dere vil leie.

Hvordan pynte bryllupslokalet?

Bryllupsplanlegging er ingen spøk – mange legger mye tid og energi ned i planleggingsfasen for å sikre at dagen blir helt perfekt. Når vielsen og bryllupslokalet er booket, kan dere senke skuldrene. Dette er nemlig de viktigste tingene å få på plass. Riktignok gjenstår det viktige ting for å få drømmebryllupet dere ønsker dere, men det vil være mange alternativer og dere vil alltids kunne ombestemme dere flere ganger før bryllupsdagen. Et eksempel på dette er hvordan bryllupslokalet skal pyntes. 

Noen vil pynte helt selv, mens andre foretrekker å engasjere en dekoratør eller la utleielokalet ta hele den biten. Forhør deg gjerne med stedet dere har valgt. Som regel har de gode tips til hva som vil passe i lokalet, og hva som vil passe til deres type bryllup. Endel lokaler har også egne blomsterleverandører og lignende som kan være behjelpelige med alt fra blomsterdekorasjoner til bordoppsatser. 

Bordplassering på bryllupsfesten

Et tema som ofte skaper hodebry for brudepar er bordplasseringen. Hvem skal sitte hvor, og hva slags bordoppsett bør dere velge? Tar vi det siste punktet først, så avhenger det litt av hvor mange gjester dere velger å invitere, men mest om hva dere foretrekker. Vil dere sitte ved runde bord eller i en hestesko? Og hvor skal brudeparets foreldre sitte? Er dere usikre, kan dere prate med de som leier ut lokalet. De har god oversikt over hva som egner seg best i det aktuelle lokalet. Mange bryllupslokaler i Oslo kan også sette deg i kontakt med en bryllupsplanlegger som kan hjelpe deg med å få på plass alle disse smådetaljene som betyr så mye når man skal gifte seg.

Valg av bryllupsmeny

Det neste store spørsmålet er: «Hva skal vi spise»? De fleste brudepar ønsker noe spesielt på denne store dagen, for at alle gjestene skal ha et godt minne. Forhør dere med bryllupslokalet hvilke løsninger de tilbyr. Noen lokaler krever at man kjøper mat via dem, mens andre ikke har noen føringer på dette. 

De fleste velger tre retter til bryllupsfesten – med forrett, hovedrett og dessert. Sett sammen en meny som passer til sesongen, og velg gjerne mat som en kan tenke seg de fleste spiser. Det er viktig å ha et vegetarisk alternativ for de som ikke spiser kjøtt. Et tips kan være å etterlyse eventuelle allergier i invitasjonen, slik at kjøkkenet/cateringselskapet kan tilberede alternativer.

Underholdning til bryllupet

Ønsker dere underholdning på kvelden? Et band som spiller musikk, eller en artist som synger? Det finnes mange artister og band som spiller i bryllup. Enkelte tar også oppdrag for eksempel i vielsen for å sette et personlig preg på den. Kanskje brudeparet har en spesiell sang de ønsker skal synges under vielsen? Snakk litt sammen og bli enige om hvilke ønsker dere har.

Vi planlegger bryllupet sammen med deg

Gamle Museet har bryllupslokaler som passer til både sommerbryllup og vinterbryllup. Vi tilbyr skreddersydde løsninger, og hjelper deg med hele bryllupsplanleggingen – fra A til Å. Kontakt oss hvis du vil feire ditt bryllup hos oss, eller hvis du vil komme og se på lokalet før du bestemmer deg. Vi er her for å skape en magisk bryllupsdag for dere.