Underholdning til fest

 

Hva slags underholdning til festen?

Når man planlegger å ha underholdning til en fest, bør man tenke over hvem gjestene er, særlig hvis det er en firmafest. Er det snakk om håndverkere eller akademikere? Er det flest menn eller flest kvinner? Hvor gamle er de? Er det en bedrift med stor variasjon av både alder og mennesketyper med ulike interesser og preferanser? 

På mange arbeidsplasser er medarbeiderne en homogen gruppe med utdanning innen det samme feltet og gjerne mange felles interesser. Dette gjør det selvfølgelig enklere å skaffe underholdning som passer deres smak. Om man setter det litt på spissen, vil en gruppe akademikere kanskje ikke har noe til overs for karaoke, og en gruppe håndverkere vil kanskje ikke sette pris på et jazzband. 

For å finne riktig underholdning til festen, går det an å høre med medarbeiderne eller kollegene om de har noen ideer selv. Det er ingen dum idé å sette sammen en festkomité med ansatte fra alle deler av bedriften og la dem ha hver sine oppgaver som de er ansvarlige for. Slik får de følelse av å være med å påvirke festen, noe som gir økt tilfredshet.

Firmafest med underholdning

Underholdning til fest kan være så mangt. Et julebord er for eksempel noe mange ser fram til fordi det skjer midt i mørketiden og man har lagt en lang høst bak seg. Stemningen er derfor gjerne litt mer løssluppen på slike arrangementer. Vil man satse på musikk som underholdning til festen, går det an å høre med festlokalet om de har tips til musikk som passer din bedrift. Mange utleielokaler bidrar med underholdning selv eller leier inn den underholdningen man ønsker. 

Man bør ta stilling til om underholdningen skal foregå på samme sted som bespisningen, eller om den skal være et annet sted. Enkelte selskapslokaler i Oslo kan for eksempel tilby scene til et band. Har man et godt budsjett for festen, kan man skaffe underholdning som holder det gående slik at man slipper å måtte stå for gjennomføringen av aktivitetene selv. Velger man for eksempel en tryllekunstner eller stand up-komiker som underholdning, kan vedkommende også fungere som toastmaster mellom hovedinnslagene. 

Leker og aktiviteter

Man må ikke bare ha show og underholdning for å skape god stemning blant de ansatte. Hva med å finne på noen morsomme leker til festen? Det er en fin «icebreaker» som setter stemningen for festen og bidrar til å involvere samtlige slik at alle føler seg inkludert. Er du en del av festkomiteen som skal finne aktiviteter eller underholdning til festen, bør du selvsagt tenke på om aktiviteten passer for alle. 

Det finnes utallige leker som egner seg for voksenfest, som for eksempel flere varianter av 

  • stolleken 

  • mimelek 

  • bytte av sko 

  • stå med ryggene mot hverandre med bind for øynene og beskrive hverandres antrekk

For å nevne noen. En annen populær lek er quiz-plattformen Kahoot der hver deltaker bruker sin egen mobil til å svare på spørsmål. Til dette trenger man overføring til skjerm, så husk å sjekke med lokalet hva de kan tilby av utstyr. Dette er en fin anledning til å stille morsomme spørsmål om kollegene som skal besvares av de andre, noe som øker sjansen for at man blir enda bedre kjent med hverandre. 

Andre måter å bli bedre kjent på, er å samle de ansatte til en teambuilding med aktiviteter. Det vil styrke samholdet og samarbeidet dem imellom samt skape gode relasjoner. Skal man ha en fest med underholdning eller aktiviteter, kan man finne fine arenaer til dette både utendørs og innendørs. Hva med å ta med dine ansatte på kjelkeaking om vinteren eller til en eventpark der dere kan boltre dere med ulike utendørsaktiviteter? Bowling er også en sosial aktivitet som får frem vinnerinstinktet og smilet. 

Kanskje du ønsker å overraske dine ansatte med et morsomt danseopplegg på festen? Dette vil garantert sette alle i feststemning og er en sosial og nyttig aktivitet! En fest med morsom underholdning vil gjøre arrangementet mer minnerikt for de ansatte, og være noe de kommer til å snakke om på jobb i ettertid. 

Annen underholdning til festen

Nå trenger man ikke nødvendigvis ha sportslige aktiviteter på festen for at det skal bli et lekent arrangement. Å ha en quiz med spørsmål som krever litt tankevirksomhet, setter ikke bare hjernecellene i sving, men sveiser også deltakerne sammen. Det er et godt eksempel på underholdning som gjør festen til noe mer enn bare en fest, og ikke trenger man noe stort lokale med teknisk utstyr for å utføre aktiviteten heller. Her trengs papir og penn, og muligheten for å sitte sammen i grupper.

Det finnes altså ulike former for fest med underholdning og aktiviteter der de ansatte selv er delaktige. Leier man inn en tryllekunstner eller en stand up-komiker kan dette også bidra til interaksjon med de ansatte og skape sosial moro. Er dere en lystig og utadvendt gjeng, kan dere til og med leie en karaokemaskin og underholde hverandre!

Ønsker du å ha en fest med underholdning eller andre aktiviteter, men har hverken tid eller hjelp til å gjennomføre planleggingen? Det kreves mye innsats og kreativitet når man skal gå i gang med å finne aktiviteter til festen, men det går også an å høre med ulike selskapslokaler om de kan komme med tips i den forbindelse, slik at man bare kan fokusere på å ha det gøy og slippe å tenke på alle detaljene. 

Mange lokaler har lang erfaring i å arrangere selskaper, og vet ofte hva som skal til for å skape en minneverdig kveld. De kan foreslå morsom underholdning til festen eller hjelpe deg med å booke humoristiske og musikalske innslag. På den måten kan du som arrangør senke skuldrene og nyte kvelden med dine ansatte. 

Vi hjelper deg å finne rett underholdning til festen

Hos oss blir du godt ivaretatt når du arrangerer fest i vårt festlokale. Oslo kryr av muligheter til aktiviteter og underholdning både før og under festen, og vi kan være behjelpelige med å skaffe det du måtte trenge. Vi har en profesjonell bookingavdeling med dedikerte prosjektledere som har lang erfaring med å arrangere selskap og events i alle størrelser og varianter.  Vi tilbyr skreddersydde løsninger og bistår deg med hele prosessen fra A til Å.

På jakt etter drømmelokalet til din feiring? Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

 
Endel festlokaler har egne rom eller saler som benyttes til underholdningen.

Endel festlokaler har egne rom eller saler som benyttes til underholdningen.

Undersøk om utleielokalet har en scene hvis du ønsker underholdning til festen.

Undersøk om utleielokalet har en scene hvis du ønsker underholdning til festen.