Konferanse Oslo sentrum

På jakt etter et lokale til en konferanse i Oslo sentrum? Da er det en del ting du bør tenke på i forkant. Her er noen gode tips og råd til hva du bør tenke på for å skape et vellykket arrangement.

 
Konferanse i Oslo sentrum. Velg et lokale som ligger sentralt for å få lett tilgjengelighet for gjestene.

Konferanse i Oslo sentrum. Velg et lokale som ligger sentralt for å få lett tilgjengelighet for gjestene.

 

Å velge riktig sted for konferansen

Det er mange praktiske grunner til å legge konferansen i Oslo sentrum, både med tanke på utvalget av lokaler men også tilgjengeligheten. Dersom man for eksempel inviterer deltakere fra andre kanter av landet, vil de raskt komme til Oslo Sentralstasjon med både tog og fly. Det er gode forbindelser med flytoget fra Gardermoen som får gjestene raskt og effektivt inn til sentrum. For de som bor i Osloregionen kan det være tungvint å kjøre bil helt inn til sentrum, da det er mangel på parkeringsplasser. Ofte foretrekker folk å la bilen stå og heller kjøre kollektivt inn til byen.

Det finnes mange konferanselokaler i Oslo sentrum, og valg av lokale avhenger av hva slags type konferanse du skal ha. Skal det være en tradisjonell konferanse, en lansering eller en messe? Hvor mange deltakere ser du for deg? Antall deltakere gir en viktig pekepinn på hvilket lokale som egner seg best. Et stort konferansesenter vil kunne virke tomt og upersonlig dersom dere blir for få. Et lite lokale med lav takhøyde kan fort bli for varmt og tett. Send ut invitasjoner tidlig slik at du raskt får oversikt over hvor mange som kommer, dermed er det enklere å reservere et lokale som passer ditt behov.

Hva slags teknisk utstyr er tilgjengelig?

Store konferansesentre i Oslo har som regel moderne, teknisk utstyr av alle slag tilgjengelig. Forhør deg med lokalet i god tid før konferansen finner sted. Dersom de ikke har det nødvendige utstyret på plass, kan de kanskje være behjelpelige med å finne frem til leverandører av dette. Det kan uansett være lurt å gjøre en befaring på stedet for konferansen, slik at du får dannet deg et bilde av hvordan det hele vil se ut, og om lokalet er et passende sted for ditt arrangement. Store konferansesenter og konferanselokaler har som regel det nødvendige utstyret du trenger på plass.

Reduser utgiftene

Dersom formålet med konferansen er å skape blest omkring et spennende og viktig tema eller konsept, bør dere finne et navn som vekker oppsikt og nysgjerrighet. Kanskje det er en idé å skaffe samarbeidspartnere som enten vil delta eller være sponsorer? Det vil redusere budsjettet betraktelig. Sammen kan dere legge en markedsplan, produsere logo, bannere og et slagord som sier noe om budskapet dere vil formidle. En forutsetning for at konferansen skal bli en vellykket møteplass mellom deltakere og aktører, er nettopp å skape engasjement og begeistring.

Fordeler med å legge konferansen til Oslo sentrum

Det er mange fordeler med å arrangere konferanse i Oslo sentrum. Ikke bare har man et stort antall konferansesentre å velge mellom, man har også lett tilgang til alt hva hovedstaden har å by på. Tenker dere at konferansen skal vare i et par dager, kan utleier kanskje komme med forslag til hotell og tilby egne konferansepakker og lunsjpakker som ivaretar gjestenes behov. En god del av lokalene har også mulighet til å arrangere bankett eller fest på kvelden.

Deltakerne kan bruke pausene og tiden imellom til å nyte en kaffe på fortausrestaurant, og med gangavstand til både teater og operahus ligger alt til rette for en opplevelsesrik aften på byen. Ved å ha konferansen i Oslo sentrum får du samtidig vist fram byen til deltakere som kommer utenfra. 

Din personlige planlegger

Planlegger du en konferanse i Oslo sentrum? Gamle Museet ligger i Dronningens gate 4, et steinkast fra Oslo S og mange severdigheter. Vi tilbyr skreddersydde løsninger, og har en profesjonell bookingavdeling med dedikerte prosjektledere som har lang erfaring innen alle slags event og fagarrangement. Du får en kontaktperson å forholde deg til som koordinerer alle underleverandører og holder i trådene for deg. Når du leier lokale hos oss, kan du lene deg tilbake og føle deg trygg på at jobben blir gjort til punkt og prikke.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale i dag – vi ser frem til å høre fra deg.