Utstillingslokale Oslo

Gamle Museet design element.png

Finn det perfekte utstillingslokale i Oslo

Har du planer om å holde en utstilling? Da trenger du et utstillingslokale som får fram produktene dine på best mulig måte. Her er noen tips til hva slags lokaler som egner seg, og hvordan man planlegger en utstilling.

Å ha en utstilling er en fin måte å vise fram produktene sine på, enten det dreier seg om en salgsutstilling, en kunstutstilling eller en fotoutstilling. På en salgsutstilling får man anledning til å møte kunder ansikt til ansikt og påvirke innkjøpere på en mer direkte måte. I tillegg får man mulighet til å knytte nye kontakter. 

For en kunstner er det litt på samme vis. Ikke bare får man vist publikum hva man holder på med, man får også formidlet hva som ligger bak verkene, samtidig som man møter andre kunstinteresserte. I forkant av utstillingen bør man planlegge godt og tenke nøye gjennom hvordan man på best mulig måte kan profilere produktene inne i selve utstillingslokalet. Vi ser nærmere på hvordan man planlegger en utstilling. 

Hva bør jeg se etter ved et utstillingslokale?

Når man har bestemt seg for å ha en utstilling og skal gå i gang med finne et egnet utstillingslokale, er det lurt å først sette opp en liste over aktuelle steder før man innhenter tilbud og sammenligner priser. Hva slags størrelse man er på jakt etter, kommer an på hvor stor utstillingen skal være og hva slags produkter du ønsker å vise fram. 

Foretrekker du et stort, lyst og luftig utstillingslokale til lanseringen av et nytt produkt, eller passer utstillingen best i et lokale med flere etasjer? Skal du ha en mindre kunstutstilling, kan du for eksempel leie en avdeling i en restaurant eller bar. I Oslo kan man finne lokaler i alle størrelser og prisklasser som egner seg godt som utstillingslokaler. 

Når du har plukket ut et par aktuelle lokaler, kan du be om å få komme på befaring, slik at du lettere kan danne deg et bilde av hvordan produktene vil komme til sin rett. Er belysningen i utstillingslokalet god? Er det romslig nok til at kunder og publikum kan vandre rundt uten å føle at de går i kø? Et lokale bør ikke være for lite og trangt slik at luften blir for tett. Det kan være lurt å finne et utstillingslokale med flere tilstøtende rom der man kan ta pauser og komme i kontakt med kunder og publikum. 

Skal du åpne utstillingen med en vernissage, bør du se etter om lokalet har en foajé eller et passende inngangsparti til servering av drikke. Mange utstillingslokaler har egne cateringkontakter som kan stå for servering av snacks, mat og drikke til både kunst- og salgsutstillinger. Hør med kontaktpersonen på stedet hva de eventuelt kan bidra med av annen, praktisk hjelp. 

Messelokale med godt utstillingsareal

I forbindelse med en messe trenger man naturlig nok et utstillingslokale i riktig størrelse i forhold til hvor mange stands og deltagere som skal delta på messen. Det bør være god plass i lokalet til å bevege seg mellom standsene, men også egne områder for mingling og spising. Det kan være krevende å snakke hele dagen med ulike aktører, og det er derfor viktig at gjestene får mulighet til å ta en pause innimellom. Kanskje har messen et faglig innlegg eller et par foredrag/produktlanseringer i tillegg. Se derfor etter et messe- og utstillingslokale som kan kombinere dette på en god måte.

Hvis man legger messen og utstillingen til Oslo sentrum, er det dessuten enkelt for kunder og besøkende å ta seg til og fra utstillingslokalet via kollektivtrafikk. Samtidig har man det pulserende bylivet rett utenfor, slik at gjestene kan ta seg en matbit på restaurant før eller etter utstillingen. Selve inntrykket av utstillingslokalet har mye å si for hvordan messedeltagernes opplevelse blir. Tenk over hvordan du kan skape nysgjerrighet og interesse; virker lokalet tiltalende og spennende? Heng opp plakater og sett ut fakler som en velkomstgest. Men det er først når du kommer inn i selve utstillingslokalet at magien skjer. Derfor er planleggingen av utstillingen svært viktig. 

Praktiske tips til utstillingen

Når man har funnet et egnet messelokale, kan man gå i gang med å lage en skisse over selve planløsningen, som plassering av bord, hyller, plakater og hvordan man best utnytter veggplassen. Hør med utleier hva som finnes av møbler og annet, og tenk gjennom hva som trengs i tillegg; for eksempel ekstra belysning, ulikt verktøy, innpakningspapir osv. 

Vurder om du vil leie kortautomat til salget, lag deg deretter en produktliste og merk produktene med pris. En informasjonsbrosjyre over firmaet eller produktene er nødvendig, og den bør være godt leselig og informativ. Dersom det dreier seg om en salgsutstilling, er profilering alfa og omega. Skal man presentere et rikt og mangfoldig utvalg av produkter, kan inntrykket fort bli rotete hvis de ikke kommer til sin rett i utstillingslokalet. 

Det er lurt å gruppere produktene/firmaene etter tema for å gjøre det lettere for kunden å orientere seg. Bakgrunnen bør være diskret og rolig slik at den ikke konkurrerer med det du skal vise fram. Har du et budskap du vil formidle, kan du tydeliggjøre dette ved å la det gå en «rød tråd» gjennom utstillingen. 

I et utstillingslokale er det viktig å tenke helhetlig i forhold til produktplasseringen. Ser det ryddig og rent ut? Betrakt standplassen litt på avstand og sørg for at alt ligger til rette for en hyggelig møteplass. Ikke overless standen med varer. Kanskje du har en teknikk av noe slag som du ønsker å vise publikum? Det vil skape aktivitet ved standen og tiltrekke seg enda flere mennesker.

Trenger du et lokale til kunstutstillingen?

Planlegger du å ha din første utstilling av et kunstprodukt, men vet ikke hvor du skal ha utstillingen? Det finnes utallige små og store kunstgallerier og utstillingslokaler i Oslo som passer for alle typer utstillinger. Hvilket du velger kommer i hovedsak an på hvor mange produkter du har å by på og hvor stort budsjett du har. Vil du prøve deg med noen få bilder eller fotografier i første omgang, kan du finne mange små og hyggelige utstillingslokaler både i bydelene og i sentrum som egner seg for førstegangsutstillere. En cocktailbar som Nedre Løkka er for eksempel en smart løsning hvis du ønsker et innbydende og intimt lokale. 

Et utstillingslokale kan egentlig være hvor som helst, og noen selskaps- og restaurantlokaler stiller dessuten veggene sine til disposisjon helt gratis! Oppsøk gjerne flere utstillingslokaler samtidig slik at du kan sammenligne priser og andre fasiliteter. Kontaktpersonen på stedet vil sikkert kunne gi råd om hvordan du kan få fram kunsten din på best mulig måte i utstillingslokalet, og hjelpe deg med å sette verkene dine sammen slik at de danner en flott helhet.  

Gå sammen med andre kunstnere

Hvis du synes du har for få kunstverk å vise fram, eller kvier deg for å gjennomføre utstillingen alene, går det an å høre med andre kunstnere om dere kan gå sammen om å leie et utstillingslokale. Da vil dere dele på utgiftene, samtidig som dere kan bidra til å profilere hverandre. En vinn-vinn-situasjon for alle parter. Lag for eksempel en felles brosjyre med informasjon om dere selv og forbered en vernissage med forfriskninger. By på deg selv og vær tilgjengelig for publikum! 

Det er mange som ønsker å slå av en prat med kunstneren. Tenn stearinlys i lokalet og sett gjerne et par fakler utenfor dørene også, det skaper en hyggelig atmosfære!

Vi gjør jobben for deg

Synes du det er overveldende og mye å huske på? Vi har lang erfaring med å arrangere messer og utstillinger, og hjelper deg med hele prosessen fra A til Å. Vår bookingavdeling består av dyktige prosjektledere med lang erfaring innen eventplanlegging, og du får en kontaktperson som jobber dedikert med ditt arrangement. 

Når du velger Gamle Museet som utstillingslokale, får du et skreddersydd opplegg som er tilpasset dine ønsker og behov. Vi gjør jobben for deg, slik at du kan fokusere på utstillingen og gjestene dine. Len deg tilbake, og la oss ta oss av alle detaljene.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale!

 
Finn et utstillingslokale som har god plass til gjestene, så de kan gå mellom alle stands og få informasjonen de trenger.

Finn et utstillingslokale som har god plass til gjestene, så de kan gå mellom alle stands og få informasjonen de trenger.

Marker standen synlig slik at deltagerne vet hvilket firma de snakker med.

Marker standen synlig slik at deltagerne vet hvilket firma de snakker med.